Siirry pääsisältöön

Joulun odottelua

Joulun odottelu on monella tapaa hyvin erilaista tänä vuonna.

Ensinnäkään ei voi (tarvitse?) juosta ruokapöydästä toiseen. Kaipaan ihmisiä, joita en näe tänä jouluna, mutta toisaalta voi nauttia lähimpien läheisyydestä sitäkin tiiviimmin.
Ei tarvitse myöskään itse kokkailla koko komppanialle ruokaa, vaan pääsee vähemmällä.

Ja tämähän tarkoittaa säästöä - ei mene rahaa bensaan eikä ruokaan. Lahjoja ei myöskään tarvitse ostaa. Toki ostan lähimmille jotain pientä, mutta siihen se jääkin.

Lainojen kanssa on sellainen tilanne, että niistä seitsemän on edennyt perintätoimistoilta oikeudellisen perinnän syövereihin. Seitsemän haastetta on siis tullut ja kävin palauttamassa käräjäoikeuteen laput, joissa kerron saaneeni tiedoksiannot näistä. Jonnekin joulukuun loppupuolelle niihin kirjattiin aikaa antaa vaste. En aio mitään vasteita sepustella, koska summat ovat oikein ja itsehän minä nämä lainat olen ottanut, joten mitä sitä kiistämään. Viisi lainoista on Ok Perinnästä siirtyneitä ja kaksi Lowellilta.

Vielä siis viisi velkaa on siirtymättä oikeudellisen perintään. Niistä kolme eivät ole vielä erääntyneet kokonaan maksettavaksi. Lappusia odotellessa.

Sain viime kuussa maksettua Klarnan ja Visman laskut pois, joten olen saanut tänä vuonna maksettua loppuun yhteensä viisi lainaa pois. Tässä kuussa saan maksettua Cashbuddyn lainan loppuun. Minulla on avoimena Aasan, Svean, Credigon, Dansken, Mastercardin, Visan ja Joustoluoton lainat/luotot, joita en meinannut päästää ulosottoon, vaan maksan niitä pois ulosoton ulkopuolella. Lisäksi on kaksi osamaksua, jotka saan maksettua seuraavan kahden kuukauden aikana.
Mastercardin, Visan ja Dansken kuukausierät pienenevät sitä mukaa, kun aika kuluu. Tietysti sillä oletuksella, että maksan erät ajallaan ja näin aion tehdäkin.
Svean ja Credigon kk-erät ovat niin pieniä, että selviän niistä.
Aasan kk-erät ovat tällä hetkellä suurimmat, mutta nekin pienenevät loppua kohta ja viimeisen erän eräpäivä on tällä hetkellä ensi vuoden heinäkuussa. Todennäköisesti saan sen kuitenkin maksettua loppuun ennen sitä. Olen nyt kahtena edellisenä kuukautena maksanut siitä suurempia eriä, kuin mitä olisi ollut pakollista.

Joulukuun palkkaan uo-mies ei vielä kajoa. Tuskin vielä tammikuun palkkaankaan, mutta olen viilannut ensi vuoden budjetin sillä oletuksella, että tammikuun palkasta lähtee siivu ulosottoon. Jos ei lähde, niin maksan sillä avoimia lainoja pois.

Olen saanut säästettyä hätävaraa pahan päivän varalle jo 350 euroa. Lisäksi käteiskassaan on kertynyt hyvin rahaa. Sijoituksiin en ole laittanut lisää, koska en vielä tiedä, mitä mieltä uo-mies on niistä. Se selvinnee alkuvuodesta.

Ulosottovelkaa tulee olemaan kymmeniä tuhansia, mutta olen edelleen saanut nukuttua yöni hyvin ja olen muutenkin ollut rauhallisin mielin. Tämä johtunee päätöksestäni päästää lainat ulosottoon. Sen päätöksen jälkeen kaikki on ollut kirkasta ja minulla on nyt selkeä tavoite. Raha riittää elämiseen, kun kaikki ei mene velkojen makseluun. Pystyn hengittämään.

Olen lukenut todella paljon tarinoita ulosotosta ja aikuisten oikeasti uskon, että tämä tulee toimimaan ja on täysin oikea ratkaisu. Oman excelini pyörittely tukee tätä ajatusta.

Tsemppiä kaikille ylivelkaantuneille ja oikein ihanaa joulun odotusta!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Karu herätys

  Aloin kirjaamaan tulojani ja menojani ylös huhtikuun alusta alkaen. Pari päivää sitten totesin, että tämä olisi pitänyt tehdä jo paljon aiemmin, vuosikausia sitten. Samoin paljon aiemmin olisi pitänyt lopettaa velan maksaminen velalla. Kulutushysteria on kamala tauti, joka sokaisee. Oma velkaantuminen alkoi jo noin 15 vuotta sitten. Ensin pienellä summalla, mutta ne paisuivat vuosi vuodelta. Olen kuitenkin peruspositiivinen ihminen luonteeltani, niin ajattelin aina, että seuraavalla lainalla korjaan tilanteen ja niin edelleen. Kunnes tuli päivä, ettei uutta lainaa enää myönnetty. Edes pientä. Silloin havahduin, että tarkistellaanpa vähän, missä mennään. Kirjasin siis ylös tuloni ja lainaluetteloni sekä aloin käyttämään Spending tracker-sovellusta. Voi apua! Nyt olen siinä pisteessä, että pitää maksaa ekana luottokorttimaksut ja joustoluotto, että voin imeä sieltä rahaa, kun ne alkavat loppumaan ennen seuraavaa palkkapäivää. Ja niidenkin käyttövara hupenee kuukausi kuukaudelta. Eilen

Odottelua

Juoksevat asiat saatu hoidettua. Kaikki kilpailutukset tehty ja tarkka budjetti laadittu sillä oletuksella, että ulosotto alkaa pyörimään viimeistään tammikuussa. Eli kaksi budjettiskenaariota loppuvuodelle tehty, toinen ilman ulosottoa ja toinen laskelma siten, että joulukuusta lähtisi eka ulosoton osuus. En usko, että ihan marraskuun tiliin vielä ehtivät kajoamaan. Positiivinen yllätys olisi, jos vielä tammikuun palkasta ei menisi ulosottoon siivua, mutta siihen taitaa olla aika pieni mahdollisuus ainakin sen perusteella, mitä olen lukenut kansainvälisten isojen perintäyritysten etenemisvauhdista oikeudelliseen perintään. Katsotaan, mitä tuleman pitää, kaikkeen on nyt varauduttu. Toivottavasti. Nyt sitten odotellaan, mitä ja milloin tapahtuu, koska eilen oli aika monelle kk-erälle eräpäivä ja jätin ne maksamatta. Maksoin toki ne maksut, joista minun pitäisi pystyä huolehtimaan ulosotosta huolimatta, kuten aiemmassa kirjoituksessani mainitsemani Klarnan tms maksut. Mitä sitten ovat nu